PUMPA

Det är Halloween = PUMPA. Jag har vart och tränat = BODYPUMP(A). Jag är inte så sugen på att PUMPA min cykel. Det behövs inte heller. Idag är det en sån dag då jag saknar studenten och allt som har med måg att göra. Jag råkade skriva på mitt matteprov "MP3A" ÅÅH. det liksom kom automatiskt. Här under är jag precis innan studentbalen. Åh. sista kvällen med fina Mp3a. Jag saknar er nåt fantastiskt mycket.
Nu:  Lite packning och sånt, och sedan en bär det av mot en långvisit i Trollet för lite höstlov och sånt fräsigt. Ikväll blir det spakväll med görlsen för Hannan fyllt 19 bast. STORT. och snart fyller jag 20. SINNES.

EN LITEN LAXPASTA

En fantastisk middag igår. Mys med Marty. Lax med färsk pasta och zucchini, tomat, grädde och paprika. fantastiskt. Nu sk jag åka till skolan, sen träna. sen tröllywood. FETT.


AFROPOWER

Tjing. kom precis hem efter att ha shake-at lite rompa ala afropowerdance och nu lagar martin någon slags fantastisk gryta i köket. Fast det var tydligen ingen gryta. och så var det tydligen hemligt. gott blir det nog iallafall. Jag är hungrig med stor H.   Fantastiskt onödigt inlägg. men jag måste ju lägga upp någonting. och det är ju ändå kul att veta att jag skakat r0000mpa.

LALEH

Tog en lång sovmorgon. Har precis kollat på så mycket bättre, avsnittet från igår som jag missade. Det var fantastiskt. Laleh är så rolig och skön. Ni borde absolut titta. ni hittar det här. Nu ska jag ägna min förmiddag åt matteplugg och lite annat. Tjing.

JACKAN

här är en liten del av jackan. Kunde inte få till så bra bilder. men den är iallafall hur mysigt som helst. Från Zara. Man kan även ta av hela innefodret så blir det en vårjacka. TJOHO!

GUL

Gult är himla härligt kan jag tycka. Lyser liksom upp i höstmörkret. Finns en del grejer på cos, zara, asos, nelly och H&M och någon skulle vilja vara lite gul(l)ig. HOHO..... Väskan kommer från Zara och den fantastiska tröjan kommer från Cos. Och 2012 händer något fantastiskt. Cos öppnar i göteborg. ehehhe. SÅ FETT.

ZARA LEVERERAR

Hittade så himla mycket fint på Zara igår. Dock var det bara vinterjackan som fick följa med hem.

THE TIGER WITH NO STRIPES

Tidigare i höstas designade jag ett skivomslag till Lasse Lindh som nu har släppts i korea. Här en liten liten del av det. detta är framsidan.

INSPIRATION

tre coola tjejer. tre välbesökta bloggar. Angelica, Victoria, Elin. Precis hemkommen efter skola, sväng på stan, lite träning och lunch med martin. Jag glömde min datorsladd på ett café. jag vet, SKRÄLL. hoppas den är kvar. Har ringt och ringt men deras telefon vill inte vara med så jag får åka dit igen alldeles strax. Iallafall så har jag köpt världens mysigaste vinterjacka som ni ska få se. någongång. NU ska jag byta om till träningskläder! tjippp.

PANTS

Var inne och testade dessa brallor på monki häromdagen. Ser kanske inte så himla nice ut för världen med denna träliga bild men på var dem faktiskt awesome. Hittade även en fantastisk skjorta som satt perfekt och passade till brallorna. Den ville dock inte finnas med på monkis hemsida så ni får en bild på ett par loafers från monki istället. himla snögga. 400 spänn kostar dem. byxorna kostar 300. Nu ska jag springa på matte, efter det blir det träning. tjipp.

DET ÄR KLART ATT MAN FÅR MÅ DÅLIGT

Det har blommat upp en debatt om huruvida bloggare målar upp en fasad om hur dem mår. En debatt mellan främst Blondinbella och Quetzala Blanco. Isabellas blogg som är rosa, peppande och på gränsen till perfekt. Quetzalas som istället pratar om hur hon åker in och ut på psykhem, tar tabletter och dricker alkohol.

 

Den debatt om förebilder, om hur man påverkar unga tjejer som läser deras bloggar. De når varje dag ut till flera hundra tusen läsare och det går inte att komma undan det ansvaret att man påverkar unga tjejer.

 

Överallt klankar folk ned på Blondinbella och hennes tidning egoboost som handlar om karriär och självkänsla riktat till unga kvinnor och tjejer. Jag förstår inte hur dessa människor tänker. Deras argument lyder att det måste finnas något för dem som mår dåligt, att man inte kan ”peppa” till sig en karriär.

 

Jag har inte läst någonstans på Isabellas blogg att man inte får lov att må dåligt. Och när man följer bloggen förstår man helt klart att hennes liv inte alls är så perfekt som alla verkar tro att hon framställer det. Det är bara det att Isabella och Quetzala framställer sina dåliga dagar på olika sätt.

 

Visst tror jag att det är bra att läsa om någon som mår dåligt för att veta att man inte är ensam. Men jag tror att man behöver pepp för att komma ur det. Någonstans måste det ju ändå finnas en strävan att må bra. Jag förstår inte hur man kan trycka ner någon som försöker peppa unga tjejer att komma framåt, som åstakommer någonting och brinner för det. Som faktiskt försöker få unga människor att må bättre, må bra.

 

Isabella berättar att alla inte behöver bli framgångsrika om att det handlar om ens inre mål. Det kan vara lika stort för någon att orka kliva upp ur sängen som det är för någon annan att starta ett företag. Det handlar inte om att prestera för någon annan, utan för en själv.

 


MARC BY CARLINGS

ÖH. carlings levererar. En liten parodi eller hyllning till marc jacobs. känns som något som skulle kunna vara köpt på chinatown eller turkiet. Men jag tycker ändå att den är så snygg. så enkel. hade varit ännu snyggare om det bara stod marc by me. harebrahej.

SOL

Solen skiner i sjuntorp och jag ska bege mig ut på en liten promenad eller powerwalk som det så fint heter nu för tiden när men går lite fortare och har joggingskor på sig. Kan inte missa det fina vädret. Sen ska jag in till stan och jobba och hänga med favoritbark. Saknar henne nåt fr0ktansvärt. OUT.

PERFECT

Sitter och käkar kyckling, bulgur, keso och morötter (K!!!!) hahaha. men det är fett gött. jag är bra på att laga mat. (mat)teprovet gick bra också! Hoppas jag...
Här om dagen skulle jag beställa denna fantastiska väska som äntligen var funnen. Hyfsat billig (400kr), perfekt vardagsväska och alldeles alldeles underbar. Men av någon anledning så funkade de inte att beställa med den datorn jag använde, så när jag kom hem skulle jag göra ett nytt försök. men då är den självklart slut... Så. om någon sett den någon annanstans. Säg te!

MIN HELG

Dålig på att hålla bloggen vid liv. Min helg har vart utan internet och med annat. I fredags gjorde jag iallafall en liten beställning från asos. däribland denna fantastiska skjorta. Påminner något om en skjorta som Acne tidigare gjort. Billig som tusan också. ca 120 kronor. Värt.
NU: matteprov!

TJA

D0LIG. Bilderna går inte att ladda upp, och när det väl funkar så råkar jag ha tagit för liten bild. och det går inte att ladda upp. dessutom lyckades jag inte ta en bild där jag såg normal ut. och inte heller med skärpa. TY på livet. Nu ska jag springa iväg och räkna på lite naturliga logaritmer. visst låter det spexigt? På mig har jag svarta jeans från H&M och en skjorta från acne. strålande.

CHALMERS

Tillbringar min dag på Chalmers tillsammans med Martin och pluggar och jobbar lite. NU: familjerätt.
Samtidigt som jag saknar sommarn och Johannan som flytt till Växjö. SNART HÄLSA PÅ. Puss vi saknar dig.

NÄR FÅR JAG EN DUNK I RYGGEN?

Tänk dig att jag tar körkort, tänk dig att min pojkvän eller brorsa tar körkort. Tänk dig att jag spikar upp en tavla. Tänk dig att min pojkvän, killkompis eller brorsa spikar upp en tavla. Det är som den där leken i fem myror… en sak ska bort. Jag ska bort. Killarna får en dunk i ryggen. Jag får en ros och ett ”du är så duktig”. TACK! Men varför skulle jag vara duktigare än killarna? Varför skulle samma prestation vara jobbigare för att min sista siffra i personnumret råkar vara ojämn?

 

Som om det skulle vara jobbigare eller svårare för mig att ta körkort eller sätta upp en tavla. Som om jag skulle ha svårare att träffa spiken bara för att jag är tjej. Som om jag tar VM-guld i bilkörning när jag tar körkort, och som om jag vore med i OS när jag gör ett mål på idrotten. Jag måste ta körkort och göra mål för att visa att jag kan, vill, pallar. Måste bevisa för världen att jag är minst lika bra som alla killar, för annars tror ingen på mig. En kille däremot, han förväntas ha det i blodet. Det är klart att en kille kan spela fotboll och snickra. Klart en tjej inte kan. Och jag säger inte att det är till killars fördel.

 

Vi formas, uppfostras och lever på olika sätt, oftast killar och tjejer avskilt. Men pojkar kommer inte alltid vara det som ni kallar pojkar. Och pojkar kommer inte alltid att vara bättre på att köra bil. För det är inget som sitter i blodet att hantera en hammare eller lära sig högerregeln. Det är samhället och omvärlden som har skapat den fasaden. Det finns en i vissa fall omedveten strävan om att vara manlig eller kvinnlig.

 

Jag fick en docka i handen när jag var liten, min killkompis fick en leksaksbil. Om jag snodde hans bil, tog på mig keps och slutade bära rosa var jag helt plötsligt en pojkflicka. Om min killkompis tog ordet från mig i högstadiet och svarade rätt var han duktig. Om jag gjorde samma sak var jag bitter, stökig och jobbig.

 

Jag är trött på de inrutade mönstren om vad som är kvinnligt, manligt, tjejigt, killigt, flickigt, pojkigt. Det finns ingen snickrar eller bil-gen hos killar som inte tjejer har och det finns ingen laga-mat-och-ta-hand-om-barnen-gen som bara tjejer har. Killar är tränade till att gilla bilar, tjejer är tränade till att byta blöjor, det är inget medfött, inget som sitter i generna. Men vi deltar, hela tiden. Genom att bete oss som vi gör, genom att acceptera det som det är och sitter kvar i våra soffor när vi egentligen borde resa oss upp.

Publicerad: I TTELA September 2011


RIDSKORNA

TJONG. Denna skon hänger på många fötter nu för tiden. RIDSKON: himla snygg.

Fast ändå inte helt perfekt.Jag skulle vilja ha en blank, och med mycket kortare skaft

än på de vanliga. Harett par bruna, men de är högt skaft på dem. så. Någon som sett?

Acne har de perfekta.. GUN. som jag suktat efter i åratag. Men kan känna att 3000 är för mö.

Men kanske att man ska göra en så kallad investering? Ett ord man använder när man

får dåligt samvete för att man köper något onödigt dyrt. ett bra ord ändå. kan jag tycka.


IPAD

Tjong i galoschen. Sitter och leker med mammas iPad. Himla fascinerande pryl alltså, och att det går att blogga från den är ju helt fantastiskt. När jag blir rik ska jag införskaffa mig enbart för att. Fett lätt att skriva på också. Värt. Fast lite onödig. Väldigt lik en dator och en iPhone. Jag kan ju inte påstå att jag behöver en. Men det hade vart nicke. Nu sitter jag här och babblar om ingenting. Mest för att det är så gött att skriva på opalen. Ehehe. Nej, nu ska jag plugga lite naturliga logaritmer. Kanonkul. Puss och hej mer iPad.

TÄCKE

Kryper ner under mitt kalla men ändå varma täcke. Det finns så mycket man borde uppskatta lite mer. Just nu är det sömn. Gud vad jag älskar att sova, kan inte få nog. BRY.

OUT

Svart polo och slarvig fläta. NU: Trollhättan och vänner. Puss

DISTANS

Har hängt med norrlänningar i drygt tre timmar. Fett. fast lite segt ibland. Inte just att dem är norrlänningar, utan att plugga på distans. Känner inte att man hänger med på samma sätt riktigt. Pluggar alltså Juridisk Översiktskurs på Luleå tekniska universitet.

ATT TA BUSS 24

Saknar gymnasietiden. Att sitta på en d0lig religionslektion. Att spela Uno på rasterna. Att hänga i cafeterian. Att skratta på multimedian. Saknar till och med att tycka att det är roligt att gå till Lipz. Att slita med projektarbetet med Linnea. Att hänga i grafen. Att bli inspirerad på samhällslektionerna. Att sitta längst fram och vara lite överambitiös. Att ställa irriterande frågor på religionen. Att gå in genom portarna på morgonen och sätta mig utanför caféterian. Att äta mat i matsalen. Att ta 24an till måg. Att gå till hemköp. Att smyga in till foto så att inte jurek ser. Att mötas av ett djur på dataskärmen som Tessan lagt in. Att krama Julia och Bark i korridoren. Att hålla i de så många mentorstiden med planering inför studenten. Att misslyckas med att få till en klassfest, haha. Att tycka att plugga är roligt. Att sova hos Matilda och gå till skolan på morgonen. Att somna när vi kollar på film på mediekunskapen. Att ha världens bästa människor runt mig hela dagarna. Att vara trygg. Jag saknar det så. Det finns så mycket annat som väntar nu, men jag är inte där än. Kanske är det därför jag saknar allt så mycket. Jag saknar gymnasietiden. Allt var så enkelt.
Några av de bilder som togs med min mobil under tredje året på gymnasiet

SOCKER

Sitter på centralen och väntar på att tåget mot Trollhättan ska gå. Precis haft prov i rättskunskapen. Gick fantastiskt bra! Skönt med en medgång efter många motgångar när det gäller plugg. Så nu väntar jag mig ett trebokstävigt betyg. Ikväll ska jag på Ashtanga Yoga! Ska recensera till tidningen. FETT VA? Ni får läsa, nästa lördag i TTELA. KOOLT.
EN UNDRAN OM VEM SOM SVEK VEM FÖRST. ÄT FETT OCH SOCKER TILLS DU SPYR. SÄLJ DIG DYRT.
..
(En annan mening för att min webkamera är bra. och iphotos redigeringsprogram är ganska nice)

GISSA FRUKOSTEN

Frukost kan ju vara det bästa på dagen. Här är min och Martins.
1. Gröt m kanel och äpple, Kaffe m mjölk och ägg
2. Gröt med lingonsylt, Svart kaffe och ägg.
Gissarå! HAHA. mall. Jag gillar att vara lite mallig.

PERFEKTA KAVAJEN

Godmorgon! Ska sätta igång med plugg, reklamfilmsanalys! men först. en väldigt snygg kavaj.
Enkel. Perfekt längd. OCH KOLLA KRAGEN DÄR BAK. dör på detaljen. Sjukligt snygg. priset är därefter, tyvärr. Närmare 7000 kronor får man lägga ut för att få ta på sig denhär på morgonen. Hade gett mycket, kanske halva lillfingret. men inte 7 papp. (papp. malligt) Bilder lånade från Nathalie Schuterman. Och förresten. Gillar hårfärgen på modellen också, och frisyren. Fett.

TVÅ SMÅ TIPS

Kom precis hem efter en liten träningstur. Blev lite jogging, lite powerwalk, plankan tills jag skrek, situps och feta ben, vad heter det nu igen. när man går ner sådär käckt och tränar rumpan. UTFALL. haha, seriös tjej. BEACH 2012.
..
Iallafall så har jag befunnit mig i något slags kreativt kaos idag. Oj. flummigt. Jag har kollat lite på Tomas Di Leva på tvn. Kan vara därför. Jag har hittat två fina bloggar som känns väldigt höstiga. Den första är Wilma. Hon tar fantastiska bilder på fina människor och söta kläder. För lite inspiration, Klicka på bilden och hamna på hennes blogg.
Den andra är Ellen. Som hon själv beskriver bloggen "En blogg om rosetter, 50-tal, sommriga klännigar och goda bakverk." Väldigt mysig med massa vippiga kjolar och mysiga känslor. För att kika in där. klicka på bilden nedan.
NU: ÄGG! Äta ägg alltså. sjukt underskattat, Ägg och hallon ska jag äta. haha, gillar kombon starkt.

SOLEN SKINER PÅ MIN BALKONG

Härom dagen bakade jag helt fantastiska (och onyttiga...) Amerikanska Hallonmuffins i mastodonta muffinsformar! De blev enorma, fina, och sådär härligt hembakta. De har liksom ett strössel ovanpå av någon slags deg. De blev inte alls sådär torra och tråkiga som muffins kan bli.
..
Det finns bara ett problem. Jag kan inte äta upp allihop själv. Kom hit på fika på min lilla mysiga balkong. Solen skiner faktist där. Fast det är kallt. Men jag tror på filt och varmt kaffe med mjölk. Jag har Kaffe. Jag har möjlk. Och bamsemuffins. Och så. Jag har allt som bäddat för en fika i oktobersolen.
..
Och. vill ni ha receptet på de mysiga muffinsen får ni säga till så lägger jag upp det. PUSS

AJAJAJ

Inget verkat vilja gå min väg idag. En liten grej blir till en stor sak. Som att jag precis brände sönder halva mitt lillfinger (överdrift) på kaffebryggaren som var på fast jag inte ville. nu undrar ni säkert varför jag lägger upp ett inlägg och bild med detta. Det undrar jag med. Men det är tydligen sånt här man bloggar om. Visst kan det bli något stort av mig någon dag? 
En annan grej som är mindre bra är att fastighetsrätten som jag för tillfället håller på att läsa är apsvår. Att man inte har några klasskamrater att få hjälp av gör inte saken bättre. MEN jag ska inte klaga. Jag har ju trots allt Elle, Kaffe, ett lätt prov (tror jag) som väntar imorgon och fantastiska människor.

LOVE

mannen <3

DEN SVARTA

Är ute efter en svart väska i skinn. Påsliknande. Väldigt enkel. Men gärna med någon detalj. Som den här. med två dragkedjor i brons. hade hellre haft dem i silver eller guld. Och jag tycker att denna är något dyr. 1199 :- Från Selected Femme. Men. Helt klart tänkbar. Vet att Bikbok haft något liknande men lyckas inte hitta någon varken i affär eller hemsida. Har ni något tips? En svart, enkel påsliknande skinnväska!! OH. hittade en till i all hast. Den till höger kommer från Åhlens. Kostar 400 kronor! Men den ser lite plastig ut kan jag tycka, och lite korta handtag. men.. ett alternativ.

ÄR INTE VAD JAG BORDE

Hälsan är inte på topp. hälsa, töntigt ord. Hälsan är iallafall inte på topp, därav sitter jag hemma och pluggar idag. Försöker nöta juridik, rättskunskap och matte. det går dåligt. ibland bra. ibland sämst. ibland som att solen skiner. Oftast går det trögt. Det är tråkigt att plugga på komvux, och på distans. Men det finns fördelar. Kanske ska göra en lista. Men. Det känns så malligt. Fast bloggar ska väl vara lite halvmalliga? Från en sak till en annan funderar jag på att färga mitt röda hår till blondt. Elinkling-blondt. Kanske även klippa det lite.. Elinkling-längd. Töntigt? Snyggt.
Alltså, altid så snygg, välklädd och sjukt framgångsrik.

NOWHERE

Om ni missat Elin Kling och Nhu Duongs samarbete tycker jag att ni borde kolla in det. Hon gör ju allt, den kvinnan. Elin alltså. Hon och Nhu har iallafall startat ett märke. Kollektionen finns att beställa på Nelly. Skorna och väskorna är enligt mig helt fantastiska, men av någon anledning finns de inte på Nelly. Någon som vet vart man kan beställa?

VAR COOLARE FÖRR

Är uppe med tuppen för att snart bege mig till skolan för lite matte. Ni får en bild på mig från 2009 tror jag, två år sedan. För att... 1. Jag var mycket coolare då. 2. Jag har inget stativ så kan inte ta en vettig bild på hur jag ser ut. 3. Varför skulle ni vilja ha en bild på mig i pyjamasshorts och sleten stickad kofta? EHHEHE. så. här, prickigt, 2009 och page. fett ändå.

MIDDAG

Efter en dag hemma i lägenheten med plugg, bloggfix, häng, lite jobb, lite mer plugg och lite cremefraiche med senap och vitt vin ska jag springa och möta Martin och hans syster för middag (?), iklädd skjorta från second hand. Hepp.

JAG FRILANSAR

Nu när jag tagit studenten från allt vad media, form och färg heter vill jag inte släppa det. Under hösten kommer jag frilansa lite smått som grafisk designer. Det kan vara allt från ett inbjudningskort till en fest, en logga till ett företag eller en affisch till ett evenemang. Behöver DU hjälp med något är det bara att skicka ett mejl till Michaela.selin@gmail.com så kommer vi överens om något!
..
Jobb jag gjort tidigare, både i samband med skola och inte som publicerats och använts:
-CD omslag till Lasse Lindhs skiva "The tiger with no stripes" som släpptes i September 2011 i Korea.
-Grafisk Profil till Trolly Awards, en gala på medieprogrammet, Trollhättan
-Konsertaffisch till musikesteterna på Magnus Åbergsgymnasiet
-Affisch och flyers till Pingstkyrkan i Trollhättan
..
Har även gjort massor med saker som inte publicerats eller använts, men som gjorts som övningar i skolan. Däribland Cdomslag, banners, Brochyrer, Afficher m.m
..
Så, om du behöver hjälp med något, tveka inte att höra av dig! Och.. jag kan självklart mejla några/något av mina arbeten så du får se vad jag gjort tidigare och på vilken nivå det ligger :)

EN LITEN FUNDERING

Det känns som jag har fyllt min kvot för texter om framtiden (kanske inte just här), men jag kan inte låta bli. För det enda som enda som snurrar i mitt huvud, och har snurrat i närmare ett år är just framtiden. Den skrämmer, lockar, stärker, bryter ner och inspirerar mig.


Vänner som flyttar, skolor som börjar, rutiner som bryts. Och innan man vet ordet av det kommer det som man hade aldrig mer tillbaka. Det finns så mycket som jag skulle vilja uppleva igen, så mycket som jag önskar att jag tagit vara på. För jag upplever bara just den här minuten en gång. Hur gärna jag än vill kommer den inte tillbaka. Men det är väl också det som är tjusningen med livet, att det inte går att pausa, spola tillbaka för att sedan trycka på play igen. Det går inte att spola tillbaka till de stunder då man mår som allra bäst, eller spola över den tiden då man bara vill krypa under täcket en hel dag.

 

Jag försöker stanna upp, leva i nuet. Inte tänka bakåt. Men det svårt. För de är just i stunderna då man har som tråkigast tiden går som långsammast. Och när man mår som bäst tänker man sällan på det. Jag tror att vi människor är för dåliga på att uppskatta våra liv, i rätt stund. Iallafall så är jag väldigt bra på att uppskatta saker i efterhand. Kanske är det det som kallas efterklok. Det går så fort när man väl är där. Världens bästa dag blir världens kortaste.
Jag vet egentligen inte vad jag vill få ut av dethär. Men. PUSS

JUST FÖR ATT

Jag tänkte att jag skulle börja om. En liten del av mig gillar bloggforumet, en del av mig gillar det inte alls. Fast nu felformulerade jag mig. Jag menar att jag inte gillar att vara en del av forumet själv. Att fenomenet blogg finns och har blivit så brutalt stort är bara fantastiskt.
..
Mest av allt gör jag det här för att människor glider ifrån varandra. Inte bara fysiskt, utan psykiskt också. För att jag märker att jag vill ta del utav människors liv, som en gång vart tio minuter bort, men som nu kan vara i en annan stad eller ett annat land. Jag vill veta vad ni gör, och ni kanske vill veta samma sak om mig. Därför, därför har jag nu lagt ner lite tid på det här.

FRIENDS


RSS 2.0