ATT VARA SMAL/TJOCK

Tjing. har varit bortrest, därav den usla uppdateringen.Sitter och funderar på det här med skönhetsidial, hets, dieter och allt vad det är. Uttjatat men viktigt ämne. Jag tänker på det för att Blondinbella nyligen lade upp en bild på sig själv i bikini och självklart är det över 1000 kommentarer i kommentarsfältet. Dels de som hyllar henne, dels de som påpekar att hon är tjock osv.

Jag vet inte riktigt vad jag vill säga. Men egentligen hela grejen om rätten att kommentera andras kroppar faccinerar mig. Har jag rätten att påpeka att någon är smal? när jag på samma sätt aldrig påpekar att någon är tjock. Det finns en baksida där de som anses som smala idag blir kallade för pinnar. Det finns aldrig någon kropp där man är som man ska, tydligen. Antingen är man för smal, eller för tjock. Och grejen med att säga att någon blivit väldigt smal och tunn har helt plötsligt blivit väldigt okej.
 AAAAH. det jag vill få fram är nog egentligen att det är lika fel att säga til någon att "åh gud va du är tjock" som "åh gud vad du är smal", då det kan vara minst lika jobbigt.

RÖRIGT inlägg. MEN. ni förstår nog.

TYPOGRAFINS VÄG

En del av mig vill så sjukt gärna börja plugga grafisk design. FÖR JAG ÄLSKAR DET. Jag tycker att det är så sjukt roligt, det är inte klokt. Ikväll har jag lusläst de största designskolornas hemsidor, arbetsprover och nu i slutet fyllt en kundvagn på adlibris med massa cool designlitteratur till ett värde av några tusenlappar. Klickade ju aldrig på beställ, men jag vill kunna göra det. Det är så svårt med drömmar, är det min dröm? Kan jag uppfylla alla? kan jag bli en försvarsadvokat som samtidigt är en av de ledande grafiska designerna? NEJ. man måste välja. Den snyggaste boken ever ser ni ovanför och heter passande nog "Typografins väg".

RITUALS

Som ni säkert vet så frilansar jag numera som grafisk formgivare. Skickade faktist iväg pappren till skatteverket idag. Så himla nervöst. Men förhoppningsvis kommer det gå bra, och jag ser det mest som en hobby jag förhoppningsvis kan skramla ihop lite pengar på. Detta är mitt senaste verk. En affisch!
gilla min sida på facebook också. Klicka här

JAG HÖR DIG

Kände att det förra inlägget var malligt så.. EJAA JAG HÖR DIG KÖSSKIWIBIRD. Hamnar i inspirationskategorien

SPORTIGT

En annan trend som kommer i vår är att det vanliga modet inspireras av sporten, precis som ni ser på catwalkbildernaa. Mitt tips är att köra på collagetröja, kanske keps, och så lite klackar. Kan nog vara nice. SHORTS ska det vara till. :D Woppa.
1. Glasögon, Asos / 2. Keps, Asos / 3. Grå College, Monki / 4.Halsduk, Gina Tricot / 5. Dojjor, Nike / 6. Brallor, Nowhere/
Catwalk: Akris, Nicole Miller, Y-3, Kenzo, Lacoste, Isabel Marant

GILLAR JU INTE PASTELL

Men en mintgrön halsduk sägs ju vara rätt till våren, så varför inte för 25 spänn?

TIBI SPRINGSEASON 2012

Tycker de lyckas med både pasteller, vitt och gult. OMNOMNOMNOMNOM.

PASTELL

Något som kommer i vår (SÅ TÖNTIG MENING JAG VET) är pastellfärg. PÅ ALLT. Inte minst mintgrön, vilket jag iochförsig gillar. Men i övrigt vet jag inte riktigt om jag gillar "trenden". Snyggast tycker jag iallafall man kombinerar det med vitt!
Nu glömde jag göra siffror. ÄEH. Vi kör uppifrån vänster. 1. Skjorta, Cos / 2. Skor, Nelly / 3. Armband, Mint / 4. Armband, Mint / 5. Väska, Chloé / 6. Linne, Weekday / 7. Kofta, Weekday. / 8. Skjorta, Nelly / 9. Brallor, Tibi /
Catwalk: 1-4, Tibi / 5, Stella Mccartney / 6 - 9, Chloé

MIN NYA VINRÖDA SKJORTA

Endast 49 Kronor på New Yorker. Himla fin.

MÄNNISKOR..

Ni kanske inte ser det upprörande i detta. men jag var tvungen att skriva av mig!

Jag blir så irriterad, besviken och så fruktansvärt arg på människor. HUR TÄNKER DE? Denna irritation uppkom när jag under gårkvällen såg på Uppdrag gransknings avsnitt om Kristinehams kommuns sätt att sälja kommunens egendom. Låter ju tämligen ointressant och jättetråkigt. Det tänkte jag först. Men när jag satte mig in i det och kollade på programmet insåg jag hur trångsynta och ingrodda människor är.
Ni borde egentligen kolla avsnittet som finns här (första delen handlar för övrigt om taxichaufförer, intressant det med)  men jag kan förklara i korthet.
Det handlar alltså om att kommunen olagligt sålt en camping till en enskild firma till alldeles för lågt pris. Det som gör mig irriterad är inte främst just detta utan hur människorna som bor där reagerat. Några av invånarna har överklagat beslutet med all rätt, och kämpar för att invånarna inte ska förlora några skattepengar.
Det är bevisat att de brutit mot lagen men när reportern går runt på stan och frågar om de borde följa lagen svarar de såhär:

Tycker du att det är viktgt att man följer tex kommunallagen när man säljer kommunens egendon?

”- ja det tycker jag, men sen får det ju inte bli så att folk överklagar bara för att överklaga. En får ju lov att sätta sig in i det, om det blir bra eller dåligt. För jag tror att det finns folk som bara överklagar för att överklaga”

 

En man svarar såhär:

”Ja, de ska en de göra.”

R: ”Dom som har överklagat säger att de inte har följt lagen”

”Det vet jag inget om, jag är inte så insatt”

R: ”Men du tycker att dem ska sluta överklaga?”

”Ja det tycker jag”

 

En kvinna svarar såhär:

”men det är inte första gången de överklagar sånt här. De är ju sådana som ska röra i allting”

”Och lägga sig i allting, det är väl det enda de duger till”

 

De har startat ett uppror på facebook mot de som har överklagat. DE HAR ALLTSÅ SKAPAT EN GRUPP MOT DOM SOM FÖRSÖKER GÖRA DET RÄTTA: Som försöker sätta de som är olagliga på plats. De försöker förhindra att pengarna hamnar där de ska. DE MOTARBETAR ALLT. Och lägger all skuld på de som gör det som alla borde göra.

Jag kan inte låta bli att dra paraleller till "bjästa-fallet" där en ung flicka blev våldtagen på en skola och hela kommunen gick emot henne. Alla trodde på pojken, trots att han var bevisligen dömd.

Det som irriterar och upprör mig är människors sätt att tycka, tänka OCH STARTA GRUPPUPPROR PÅ FACEBOOK om saker de inte alls är insatta i. För att sedan påpeka att det är de andra som borde hålla tyst. Hur kan man med hjärta och gärna gå emot någon som bara försöker göra rätt?

Jag blir så arg på människorna som intervjuas på stan. De hånskrattar nästan lite på slutet. Och beter sig som viktigpettrar. Som om de visste allt. SNÄLLA, SÄTT ER IN SJÄLVA. JAG TAPPAR TRON PÅ MÄNNISKOR.

JAG FÖRSTÅR INTE HUR MÄNNISKOR TÄNKER.


ÖRONSPIKAR - DAGENS TIPS

God Morgon!
Nice örhängen från Nelly. 99 Kronor styck!

IDDOCHJULL

Fotade mina två vänner Julia och Ida häromveckan. Bilder till deras nystartade blogg. Klicka HÄR för att komma dit!

FÄRG, KRAGAR OCH VIPPIGA KJOLAR.

Vill ni ha mer sånthär?
1. Halsduk, Mulberry / 2. Klänning, Chicy / 3. Kjol, H&M / 4. Hårsnoddar, H&M / 5. Ring, AHMINNSINTE. / 6. Blair Waldorf / 7. Rosa kostym, Zara / 8. Knästrumpor, Monki / 9. Spetsshorts, Chicy / 10. Hatt, Topshop / 11. Kavaj, H&M  12. Klänning, Bubbleroom / 13. Skjorta samt shorts, Acne / 14. Klänning, Asos
Inspireras av:
Märken: Gant, Polo Ralph Lauren, Lexington, Mulberry
Stilikoner: Blair Waldorf (Gossip Girl) Chuck Bass (Gossip Girl)

SLIPPERS - DAGENS TIPS

Romwe/Forever21/Aldo/Asos

30 DAGARSLISTA


Är sånt här kul eller bara malligt? Ni bestämmer!

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Mina vänner
Dag 3 – Mina föräldrar
Dag 4 – Det här har jag ätit idag
Dag 5 – Vad är kärlek?
Dag 6 – Min dag
Dag 7 – Min bästa vän
Dag 8 – Ett ögonblick
Dag 9 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vardagslyx
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Någon som jag alltid har roligt med
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Det här ska jag bli när jag blir stor

NY HEADER OCH INTERVJU

TJING. Har precis varit på en lång anställningsintervju, spännande! Nu ska jag gå och händla lunch och sen träna. BRY på det. MEN. Vad tycker ni om den nya headern? avslutar och börjar med. TJING.

ETT TÖNTIG INLÄGG OM KVÄLLSTV

När jag var liten kollade alltid jag och min syster på Svensson Svensson när vi skulle sova. Inspelade på VHS. Det var fint och alla repliker sitter fortfarande som fastgjutet i mitt huvud. Så jag avslutar min söndag med gamla hederliga avsnitt från första säsongen medan jag väntar på att Marty ska komma hem från Norge. TJING. detta var så långt ifrån mode man kunde komma. HM.

MINT

/Acne

EVIL EYE

/House of Harlow

SOME DIE YOUNG

Fanny, Lisa och Julia har för ett tag sen åkt härifrån. Nu ska jag försöka ta tag i dagen. HOJHOPP

JAG TROR PÅ LIVET

Det känns som jag har fyllt min kvot för krönikor om framtiden i den här spalten, men jag kan inte låta bli. För det enda som enda som snurrar i mitt huvud, och har snurrat i närmare ett år, är just framtiden. Den skrämmer, lockar, stärker, bryter ner och inspirerar mig.

Vänner som flyttar, skolor som börjar, rutiner som bryts, nya rutiner tillkommer. Och innan man vet ordet av kommer det som man hade aldrig mer tillbaka. Det finns så mycket som jag skulle vilja uppleva igen, så mycket som jag önskar att jag tagit vara på.

För jag upplever bara just den här minuten en gång. Hur gärna jag än vill kommer den inte tillbaka. Men det är väl också det som är tjusningen med livet, att det inte går att pausa eller spola tillbaka för att sedan trycka på play igen. Det går inte att spola tillbaka till de stunder då man mår som allra bäst, eller spola över den tiden då man bara vill krypa under täcket en hel dag.

Jag vill försöka säga att det är så viktigt att ta vara på det som händer. Och på allt fint. Men en av mina svagaste sidor är just att jag är sämst på att leva i nuet. Jag är expert på att gotta ner mig i gamla texter och bilder från en tid eller stund som jag saknar. Expert på att sakna och längta. Expert på att leva då och sen. Dålig på att leva nu.

Du ska leva nu. Leva i nuet. Vad vill du bli? Nu ska du leva. Lev. Lev nu. Lev. Nu. Men tänk framåt. Planera. Strukturera upp dig. Vad vill du bli? Lev i nuet. Vad ska du göra i höst? Lev i nuet. Nu ska du leva. Lev nu. Tänk inte. Tänk. Lev nu. Tänk framåt. Det finns så många krav runt oss. Så många, och så många gånger motsägelsefulla, krav. Vi ska leva i nuet, men ha framtiden klar. Vi ska gå på Yoga och Tai-Chi för att stressa av, men för att hinna dit måste vi springa till bussen, skynda från skolan.

Jag vet att det är klyschigt men jag tror att det handlar om att gå tillbaka till sig själv. Jag tror att det är viktigt att bara få känna. Att få känna vad som är viktigt. Att skita i allt annat. Att få känna, längta och sakna. Framtiden behöver inte vara uppstaplad. Man behöver inte leva i nuet. Det är okej att tänka framåt, och bakåt. Annars skulle jag vara fast här. Pendlandes mellan då och sen, i nuet.

Jag vet inte om jag tror på att leva i nuet. För en del av mig lever i det förflutna. En del av mig lever i framtiden. För utan levande planer att se fram emot, och levande minnen att se tillbaka på vet jag inte vem jag är. Jag tror på att leva utan att definiera precis exakt var. Jag tror på livet, inte nuet.


KAPPLÖPNING

Fin vårkappa. Nu ska jag packa och städa. Sen far jag till Göteborg med vänner och hänger. Dä ska bli najs dä.

PORTRAIT

Jag är sugen på att fota porträtt på någon. I stil med dessa bilder på mig själv HEHEHEHEHHEHE. Nejmen. Någon som vill? TJINGA BARA

YOU'RE THE AIR THAT I BREATH TO SURVIVE

You're my fire when I'm cold. I want you to know. You had me at hello

JUDITH SENG

Kanske snyggaste garderoben just nu. Mer snyggt hittar ni på Judiths Hemsida. Där jag även lånat bilden.

HITTADE

Den vita skinnvästen från H&M. himla fin. 1500 tror jag den kostade. Lite dyrt kan jag känna. Hör och häpna tycker jag att den är snyggare än acnes. DET VAR INTE IGÅR.

EMELIE BARK

För en dryg månad sen flyttade världens finaste Emelie Bark till Trysil. Det känns som 3 månader och jag saknar henne något fruktansvärt. Vi har haft så mycket fint. Och jag längtar tills hon kommer hem. ÅH. VÄRLDENS BÄSTA. Det vill jag att alla ska veta.

FÄRGGLADA KUVERTVÄSKOR - DAGENS TIPS

Asos/Friis&co/Modegallerian.se/Åhlens/Vivistyle/Asos

VIT SKINNVÄST

Vit skinnväst från Acne
Har aldrig tyckt om västar. MEN. jag vill ha en skinnväst, och den ska vara vit. Vet att det ska finnas en på H&M men lyckas inte finna den.. Och min plånbok tillåter inte några större utgifter för tillfället. MEN.. en bra sak. Imorgon ska jag till skatteverket och starta mitt alldeles egna företag (...alltid enligt rätt och lag och nätterna han varit borta har han varit där och jobbat... lite laleh inspiration). Från och med då. Michaela Selin, Grafisk Designer.

IIIIH....

Vad som gömmer sig i denna fantastiska påse förblir en hemlighet fram till 11 februari. WIIIII. Men jag är glad.

INSPIRATION

en cool bild.

PREPPY

Snart ska jag och IDA ha 20årsferre. Dresscoden är "preppy och stiligt". Såg att Ida lagt upp några klänningsförslag på hennes blogg. så jag blev lite inspirerad. Jag tänker mig en skjortkrage. Men något festligare än den rosa. En kombination av dessa. Modellen på den rosa, men i de guldiga tyget! FÖRSLAG? NÅGON? någon som sett något potentiellt?

JAG ÄR EN INDIAN

Igår var jag på PMUS Second Hand i trollhättan och hängde. Fick med mig ett par indiansinspirerande dojjor. himla fina. men fula bilder, men det insåg jag när jag förde över dem. ÖEHEHÖEH. PUSS.

KILKLACKAR

Sitter och skriver en artikellus på mams jobb.. smyger imellan ett blogginlägg.

Brukar inte vara något fan av kilklackar, inte alls faktist. Men dessa två föll mig fantastiskt mycket i smaken. Båda finns på Bubblerooms rea. Översta paret från Rodebjer, undre från Acne.

V

Har en vision i huvudet. En långärmad kortklänning, lös passform och V-ringad. Förstår ni känslan? Det och så ett par klackar. Knut till alternativt vågigt löngt höör. Läppstift. punkt. Tips på klänning?

FESTLIGT!

KOLLA VILKET FINT KORT. det har jag gjort.

VÄLKOMMEN PÅ FIKA!

Det är väldigt mycket "dethärfickjagipresentinlägg" nu. Men det struntar jag i, för jag VILL ju VISA. Kolla vilka fantastiskt söta tekoppar, kanna och kakfat jag fick av Lisa, Fanny och Hanna. Så fina vänner. TACK.

TO-DO-LIST

Har mycket men ändå inget att göra idag. Livet som ledig. Mennn oavsett har min lista blivit lång. Dagen till ära har jag på mig mitt fina fina skjortlinne jag fick i födelsedagspresent av mina föräldrar. TACK.

INSPO

Jag ägnar min förmiddag åt jobb. Ni får studera denna snygga bokhylla så länge.

RUTIGT

Fult att det inte var vitt i bakgrunden på sista bilden. menmen. H&M/WHYRED/CARLINGS. OCH. jag har börjat hålla mitt nyårslöfte, 1,2 mil senare på spinningcykel. Känner mig mallig över det.

H&M

Lite tips osv. Den gula kavajen är fantastisk. Var och klämde på den härom veckan.. ÅH.

TO WIN MY LOVE

Jag har fantastiska vänner. Här är en bild från när vi mös på Buddys häromkvällen. Ja TY att Julia och Ida inte fick vara med på bild. ni är också söta. OSV.

MIN HELG

Häng. Kalas och lite så. FINT.

MYT & JOGG

Behöver tips på några myter jag kan slå hål på.. till vad kan jag inte säga. MEN.. snälla om ni sitter inne på någon myt, skriv ner den i kommentarsfältet. Sen tänkte jag säga en mallig sak. Jag har ett nyårslöfte. Jag vet att det är så himla töntigt med alla som börjar sina nya liv efter nyår och ska börja träna och äta nyttigt och gå ner i vikt. Men jag känner att jag ska försöka göra något jag hatar. Nämligen börja jogga. och cykla spinning.
I våran källare står en spinningcykel och utanför fönstret finns ändå ett ganska fint landskap. Och på något sätt vilja tycka att det är gött, roligt och nice att gå ut och ta en joggingrunda. FÖR DE LÅTER JU NICE. Men jag blir så opeppad varje gång jag försöker och tycker att det är så sinnessjukt tråkigt. Så nu behöver jag era joggingtips också. HEHE. alltså vilket töntigt och malligt inlägg, men jag kände att JA. Då får jag vara mallig en gång. och inga tips som "köp snygga träningskläder" för det har jag redan och det funkar inte! hahah.
PUSS PÅ ER:

ARMBAND

Fick detta förtjusande armband av Julle i present. Kommer från H&M.

KNUT

Nytt armband från Vero Moda. Julklapp från min syster.

GREENKNIT

Fynd från mellandagsrean. 150 kronor, Åhlens.

SHOPPER

Julia vet sannerligen vad jag tycker om. I födelsedagspresent fick jag utav henne denna fina väska från H&M. Jag fick även en knallgul tisha, ett fint armband och bäst utav allt. En egoboostbox! <3 Mer av det visar jag senare. TJING.

FÖDELSEDAGSMORGON

Min födelsedagsmorgon bestod av timmars tredrickande, frukost på sängen och bara mys.

RING RING

Denna fantastiskt snygga ring fick jag av Martin i födelsedagspresent. Den kommer precis som det framgår av bilderna från Cheap Monday. Gillar råheten. TACK MARTY.

HOUSE OF DAGMAR

HOUSEOFDAGMAR - PRE SPRING 2012
Helt i min smak vavavava.

SKJORTOR

Jag är ute efter enfärgade skjortor, i klara fina färger. En vit. kanske en gul. Kanske en grön, en blå. en rosa. Starka färger. Inget pastellbröt. Vill ha en som är stärkt och strikt. En slapp. men alla normalkorta, perfekta till höga jeans, och att ha under styckade tröjor. Men jag lyckas inte hitta dem. Denna skapelse kommer från Whyred och är något dyr för min plånka. Tacksam för alla tips.

DAGENS TIPS

COLLEGE FRÅN MONKI. NICE.

PRETTY IN PINK

Fyra lagom barnsliga bilder såhär på dagen. Nu ska jag göra mig schnygg. Det är ju ändå min dag. tjöt om det. bilderna kommer från weheartit.

EN FIN PRESENT

Alldeles nyss ringde Martin för att ge mig en födelsedagspresent. Den här!
Det är alltså en hemsida, ett webhotell. Kommer troligtvis använda den som blogg och portfolio för mina grafiska produkter. Men än så länge är inget bestämt. WIIIIIII. Den ska bli sjukligt bra. OCH JAG ÄR SÅ GLAD!!!

HEY DAY

Här är min gårddag i tre bilder. En väldigt gul frukost och pysslerier med en massa papper och figurer. KOOLT.

KABELSTICKAT

Stickat från cubus. Endast 199 kronor styck! himla fina.

TJUGO BAST

NU ÄR JAG 20 BAST. Klockan är 00.00 och jag har precis avslutat min tonårstid. Det känns sjukt. JAG. TJUGO ÅR. fett konstigt. iallafall så tänker jag i listform säga lite som hänt under åren som tonåring. Kommer väl mest ihåg det som hänt under de senaste åren men...
 • Gått igenom någon slags "hitta-mig-själv-period" med bara färgglada extremt konstiga kläder och tuperat knallblondt hår. (7an)
 • Lagt ner över 2000 spänn på ett år på bara konsertbiljetter till Kent. (7-8an)
 • Köat över 16 timmar i sträck för att få stå längst fram på konserter (Kent, Håkan osv) (7-8an)
 • Insett att jag är mycket bättre än vad jag trodde (1an gymnasiet)
 • Haft tre perfekta gymnasieår med allt vad det innehöll
 • Träffat världens bästa människor som idag är mina bästa vänner.
 • Blivit tillsammans med en fantastisk Martin.
 • Upplevt ett av världens coolaste länder tillsammans med min familj. Indien.
 • Vandrat i ett 40gradigt solskensparis med Martin.
 • Jobbat som ungdomsreporter på TTELA (Trollhättans och Vänersborgs tidning)
 • Slitit hårdare än någonsin för att få bästa möjliga betyg på gymnasiet.
 • Haft äran att ha inspirerande och engagerade lärare runt mig som fått mig att inse vad jag borde göra med mitt liv.
 • Varit på Träffpunktresa med skolan och besökt koncentrationsläger (Låter inte superfett, men det var en av de bästa veckorna i mitt liv, hade sjukligt kul)
 • Flyttat till Göteborg
 • Åkt på otaligt många roadtrips med mina vänner.
 • Tagit studenten och haft en av de bästa dagarna i mitt liv.
 • Designat ett sivomslag till Lasse Lindh
 • Läst Juridisk översiktskurs och faktiskt gjort tentan, och eventuellt klarat den!
Nu ser jag fram emot allt vad detta året kan ge mig. TJINGELING.

FAVORITER

Såhär ser halva jag ut idag. Det ser ut som jag har sjukt dålig hållning samt världens kortaste överkropp, så är inte fallet! Iallafall så har jag min favoritskjorta på mig. Den kommer faktiskt från Ullared. Den är perfekt transparent. Fint rynkad. Perfekt längd och form på allt. LÖÖÖV IT. Till det har jag favoritbrallorna från H&M och favoritmössan från JC. Tre plagg som jag verkligen fått valuta för pengarna. Tack för det.

LEDIG

Njuter av att inte ens kunna plugga, om jag ens skulle velat. Ikväll får ni fightas med denna trevliga klänning.

VAJT

Vitt är en nice färg i vår. Så nice att jag tillägnar den 6 snygga ting.
1. Asos. 2. Cos 3. 3:1 Pilllip Lim 4. Cos 5. Weekday 6. H&M
Armbandet tycker jag är riktigt nice. Precis som koftan från Weekday. och det andra. HEHEHE

SANDALUSER - DAGENS TIPS

Fick en fin kommentar igår. Tack för det. Undrade också på vilket H&M jag köpt mina svarta brallor, svaret på det är Trollhättan, Överby! men jag såg de i Göteborg häromdagen också, så jag tror att de finns lite överallt. finns även i vitt.
Se så fina sandaler! Den vita är förmig helt perfekt. tänk er den med bruna ben och en vit oversizeskjorta. ÖH. så ska jag se ut hela sommarn lång. nej men. oh så fina. Dojjorna kommer från acne, men det fina är att de är från en tidigare säsong och finns på outleten för 1100 kronor. inte suuupuermycket för ett par skor, men kanske sandaluser. Får ta en funderare. Oavsett, fantastiska. Förresten. Idag fick jag ett kul mejl, om ett eventuellt sommarjobb.

PUH!

Det är över. ÄNTLIGEN. Idag har jag skrivit min första riktiga tenta. EVER. och jag är sjukt nöjd med tanke på hur lite tid jag lagt på att plugga. Nu känns det som att en fågel flyger runt mig, det är snö utanför och nu ska jag packa upp den töntigt tunga lagboken och lägga den på hyllan ett tag. Börjar med att kolla slutspurten på rean! Ikväll: bio och middag med Matilda. FETT:
och gissa vem som fyller jämnt på onsdag? HA, JAG! 20 bast. Tänkte göra ett inlägg på tema vitt. men hann liksom

JÄLLOW

Cos/Acne/H&M/Rebecka/Christian Laboutin/Weekday

VAD ÄR JAG BRA PÅ?

Jag tycker inte att det är skitsnack att man ska tänka positiva saker om sig själv, även om människan inte är den bästa på att just utöva den typ av tankar. Jag tänker mig en liten liten lista på saker som jag är bra på, på ett konstigt sätt. inte typ "snäll". För det tror jag att alla är. Utan egenskaper som jag gillar med mig själv, som på något sätt för mig unik och gör att jag uppskattar att vara jag.
 1. Gå från att vara helt passiv till att bli sjukt effektiv. Jag kan ligga flera timmar i sängen och slösurfa för att sedan städa, laga mat, plugga och skicka "viktiga" mejl på två timmar. SUPERKRAFTER KALLAS DET. Eller att ta igen missad tid.

 2. Inspireras. Jag är sjukt bra på att bli inspirerad. Jag är sjukt bra på att tycka att andra människor gör något coolt. Inspiration är viktigt för mig, och att bli inspirerad är ett måste för att på något sätt kunna inspirera själv.

 3. Att vara hemma och spela spel. Jag älskar, att jag älskar att umgås med min familj. Att vara hemma en hel dag och spela spel, laga mat, sitta vid köksbordet och dricka kaffe är på något sätt befriande och gör mig inte alls rastlös, som jag tror att många andra skulle kunna bli.

 4. Ordna saker i högar. Jag är en "hög-tjej". Jag städar på det sättet. Att organisera allt i högar. Dels för att jag gillar högar som ligger kant i kant. Och dels för att man snabbt kan få en enda röra att se ut som design. Nördigt och konstigt. Men jag tänker mig ett helt rum där allt består av högar. Perfekta vikta tröjor, tidningar i långa rader. Om fula saker ligger snyggt, blir det snyggt. (SHIT VILKEN BRA MENING)

 5. Formulera mig. Jag har aldrig varit något stort fan av att prata. Gillade inte att redovisa eller ta kontakt med människor förut. Men så kom jag på att jag gillar att förmedla saker, och eftersom jag inte är musikalisk kunde jag inte skriva en melankolisk melodi. Numera gillar jag att redovisa, hålla tal men framförallt så gillar jag att formulera talet, eller krönikan, eller bara en liten text här. Jag vet att man med så sjukt små medel kan ändra en hel text. Det vill jag kunna och jag tror att jag är en bit påväg, och folk som kan det inspirerar mig verkligen.

Det jag vill säga med detta är att man får tycka att man är bra. Det tycker jag är ödmjukt.

DAGENS TIPS - SPETS

fult att bilderna är olika stora, jag vet. Men poängen är att jag älskar spetsiga heels. Jag äger ett par knalloranga från Zara, vilka är mina favoritklackar. Och hade inte haft något emot att utöka med ett par till. De silvriga tyker jag är fantastiska. Hittar dem, gör ni på Zara. De svarta, något lägre och kanske inte helt topp men helt okej, kommer från Scorett.

FÖRSÖKER HITTA MIN NISCH.

Jag försöker hitta den perfekta balansen mellan personliga texter och bilder, upprörande debatter, snygga inspirationsbilder,
malliga outfits, snygga kläder och .. annat. Hur lyckas jag? Vi börjar med några bilder från en av de bästa helgerna i mitt liv
.

JAG SKA BÖRJA TJEJSAMLA

Dags för lite allvar här på bloggen. Varje år skapas nya ord. Inte bara i folkmun som man kommer på och använder utan att de egentligen finns. Utan varje år lyfts nya ord upp av det svenska språkrådet och blir en del av det svenska språket. Detta året valde de att ta in ett ord som givits mycket uppmärksamhet. Nämligen "tjejsamla". Såhär beskrivs ordet: "ägna sig åt samlande, men inte så intensivt utan bara så att man nöjer sig med några stycken av det man samlar på"
Ser de inte hur sjukt det ser ut, och hur det låter? och hur förnedrande det är? Jag förstår inte i vilket sammanhang detta ord ska behöva användas. Vad är det som är så viktig att bevisa? Att tjejer är vekare. Att tjejer väljer att nöja sig med det som de får. Att de inte är brinner för det de gör, att de inte klarar av att kämpa och nå sina mål. För det känns precis som att det är de meningarna som gömmer sig bakom ordet, och beskrivningen. Man nöjer sig, tjejer nöjer sig. JAG VILL INTE NÖJA MIG. jag kanske vill ha mer? Det går även att se det från den andra sidan. Om en kille nöjer sig, är de då helt plötsligt en tjej? Jag vet att det är väldigt ordagrant tolkat. Men det handlar just om ord.
Ordet tjej har fått en annan betydelse. Det betyder tydligen något som är litet, dåligt, sämre, inte lika prestationsfyllt. Det är intressant på många sätt. De finns inget ord som heter "killsamla", motsatsen till tjejsamla är bara samla. Killarna är det normativa, killarna är det "vanliga". Det som man borde vara. Medan vi tjejer, blir något avvikande. Något som kräver ett ord framför ett annat. Detta är ett bevis på att vi ser kvinnor och män på olika sätt, men samtidigt är blinda för hur det egentligen ligger till..
Hur tänker ni?
Ett annat ord som är destoroligare att de kommit in är "säpojogg" som betyder "Lopp där säkerhetspoliser springer i takt med ett fordon och lopp som efterliknar detta." Min bror var en av initiativtagarna till att efterlikna det lopp som gick av stapeln exakt ett år efter brölloppet mellan Viktoria och Daniel. Ni kan läsa om det här. http://www.dn.se/blogg/epstein/2011/06/19/sapojoggen-en-ny-klassiker/

SVART

Jag har kommit på en sak. När jag går i affärer är jag alltid på jakt efter dem perfekta svarta byxorna/jeansen. Ibland hittar man dem, som dehär. De är tighta, HELA VÄGEN! och en snygg detalj fram med två knappar, höga i midjan, sjukt sköna och ja. Nice tyg. Inte helt fantastiska bilder. Men det är bilder. Brallorna finns på H&M för 199 kronor. som hittat.

INSPIRERAS

av enkla färger, former och linjer. Försöker få något slags hum om hur jag skulle vilja se ut i vår.

FYNDA!

Jag flyr lite från mitt tentaplugg och kollar in bra rea istället. Dessa plagg kommer från cos hela rubbet och är på halva priset. Jag älskar cos och deras rena linjer och klara färger. Men av någon konstig anledning äger jag inte ett enda plagg, utöver ett armband. Kan bero på att man bara kan beställa över nätet eller fly till sthlm eller någon annan stad långt bort. MEN. ett tips iallafall. Mycket fint. du hittar det här

DAGENS TIPS - NATTEN TILL IDAG

Hör och häpna. Den här låten har snurrat otaliga gånger på min spotify och youtube och alla tänkbara platser där man kan lyssna på musik. Har aldrig varit något fan av "svensk hiphop" eller vad genren nu kallas. MEN LYSSNA PÅ TEXTEN. och jag gillar ändå beatet också. Den är så snyggt timead på något sätt. Men, texten är bäst. Lyssna till slutet. Annars får man inte poängen. Ett litet tips.

NYTT! DANIEL WELLINGTON

I en av mina julklappar gömde sig denna fantastiska klocka. Har visat den förut men inte MIN. Haha. iallafalla så är den ofantligt stor och täcker iprincip hela handleden. Men jag gillar det. Det är liksom fel dimensioner på helt rätt sätt. Formtönt som jag är älskar jag att klockan kom i en perfekt vit ask. Halva grejen.

ISABEL MARANT / SPRINGSEASON 2012

Färg, mönster och sportinspirerat. Bra eller dåligt?

NITTYGRITTY/CHLOÉ

KOLLA SILVERDETALJEN. jag är väl sen att upptäcka eftersom skorna finns på rea. Iallafall så kommer de från Chloé och finns för halva priset på nittygritty.com. Dock fortfarande 2500 saftiga kronor att tjonga fram. Men. helt klart snygga. Det blir dagens tipsö

PLUGG OCH SÅ

Förlåt för kass uppdatering. Jag har faktiskt pluggat både igår och idag! :) och nu sitter jag i Sjuntorp och planerar något storslaget. Vad det är får ni veta om ett tag, hemligheter. förhoppningar. (vilken film är det?) Nu ska jag fortsätta med det jag gjorde innan jag började skriva. kodiskt. mycket.

VAD SOM ÄR VIKTIGT

Jag har aldrig varit någon som ger upp. Det är jag inte nu heller. Men den senaste tiden har jag börjat fundera på vad som är viktigt för mig. Just nu. Vad som är viktigast för stunden. Varför dessa tankar kommit upp är för att jag på måndag har min första riktiga tenta, någonsin. På min juridiska översiktskurs. Och jag känner mig inte alls peppad. Det känns på något sätt oviktigt för mig. Det är inget som ger mig berhörighet, eller några personliga erfarenheter. Bara ett plus i kanten så jag slipper läsa kursen senare.

Jag tänker mig att det inte är så viktigt att jag inte klarar kursen. För känns det inte viktigt för mig, kan det knappast vara speciellt viktigt. TJENA FILOSOFEN MICHAELA SELIN. Just nu känner jag bara för att jobba på ett cafe, på en klädbutik, på ett hotell, hänga med gött folk, åka på små resor. Tjäna lite pengar och se fram emot sommaren. Och imorgon ska jag på anställningsintervju. KA-TJING!

Det var längesen jag skrev något sånt här. Bara vad jag tänker. Är det bra?
För att få in lite ytlighet tipsar jag om ett par perfekta pumps från Zara.

AGAIN

Idag har jag på mig en tröja med usaflagga på. Något som känns väldigt lite mig. men på något sätt gillar jag den. Till det blir det löööngt rött slarvigt hör, vit skjorta, blå jeans och favoritmössan. HAAADE.

INSPIRATION

Lite inspiration från rowme.
Nu ska jag packa och fara till Götelaborg! tjong.

SNAKEPRINT

Jag har en ny skjorta. Transparent, blågrå med snakeprint. Köpt på Vero Moda.

LÄGENHETEN

Jag gillar våran lägenhet. Som mest när den är nystädad.
Foto: Martin.

MITT 2012

Istället för nyårslöfte så.. 10 Saker jag ska göra innan 2012 är slut
 1. Fylla 20
 2. Gå på Laleh i scandinavium
 3. Åka på festival, gärna Peace & Love
 4. Ha en fet 20årsfest
 5. Tjäna ihop pengar genom ett jobb som jag trivs med
 6. Flytta till Japan med Martin och Bark
 7. Resa jorden runt
 8. Jobba på något coolt ställe i något coolt land med Bark
 9. Ta tusentals feta bilder
 10. Ha fantastiska dagar med vänner och familj

JULIA STRANDLIND

En fulsnygg bild.
Det finns få människor som jag tycker om så mycket som den på bilden blonda bruden som sitter bredvid mig. Hon får mig att le, skratta och må bra. Varje gång vi spenderar en längre tid tillsammans inser jag att hon är en av mina bästa vänner. Mår jag bra, så får hon mig att må ännu bättre, och mår jag dåligt får hon mig att må bra. Det är få som förstår våra plötsliga skrattanfall och konstiga ord. Men vi förstår varandra och det är sjukt fint. Jag är så oerhört tacksam för att jag har henne.. Med det vill jag säga något så klichéartat som att ta hand om era nära och kära, och ta vara på varje ögonblick ni får tillsammans med dem. Kolla Julias blogg här, som för övrigt handlar om hennes liv på balettakademien, hennes dröm. FETT BRA!

BEST OF REA

'
Grön tröja från Whyred och Vit skjorta från Weekday. Med lockande priser. FETT. För idag höger Whyred sin rea till 50% missa inte det! (låter som en mallig rubrik på en mallig tidning, jag vet ;) )

 


TAXKLACK

Är inget fan utav låga smala klackar egentligen. Men denna skon blev på nått sätt bara konst. Jag skulle nog inte kunna bära den själv. MEN KOLLA PÅ LINJERNA. Det är när jag hittar sånt här som jag inser att mode är konst. Skon kommer från Acne.

TJENA HIPPIE

Jag har även glidit runt med trassligt hår, senapsgult pannband och stickad tröja och kännt mig som om jag borde levt 70talet. Tröjan kommer från Zara och pannbandet har mormor stickat.

NYÅR I OSLO

I fredags for jag och världens bästa Julia till Norges huvudstad för att fira in det nu påbörjade 2012. Kom hem i eftermiddag och helgen bestod av häng, film, tvspel, spontanitet, raketer, hipster, lite dans för att vara nyårafton, ugnspizza kockan 3 på natten, efterfest till klockan 7, snöfall på tolvslaget, sjukt mycket skratt, sletnaste nyårsmiddagen men ändå charmig, tacomys, svindyra mataffärer, ramlingar, snö, sitta-i-en-slags-hotellobby-efter-tolvslaget-för-att-värma-sig, få timmars sömn. Och sist men inte minst.. fantastiska människor. här nedanför kommer några bilder på några sekvenser av den fina helgen. HIPP HIPP. gott nytt år.
skräll att det typ bara är bilder på mig och jull.

TILLBAKA

Nu är jag tillbaka. Och ni är allt annat än ledsna för det. Sen sist vi sågs har jag vart på många spännande platser runt om i världen. Fast inte riktigt. Vi börjar med julen. Som så fint dokumenterats med min fantastiska julklapp. NIKON S95. Mat, sällskapsspel och en randig nattskjorta jag fick i julklapp. finurligt va?

RSS 2.0