MÄNNISKOR..

Ni kanske inte ser det upprörande i detta. men jag var tvungen att skriva av mig!

Jag blir så irriterad, besviken och så fruktansvärt arg på människor. HUR TÄNKER DE? Denna irritation uppkom när jag under gårkvällen såg på Uppdrag gransknings avsnitt om Kristinehams kommuns sätt att sälja kommunens egendom. Låter ju tämligen ointressant och jättetråkigt. Det tänkte jag först. Men när jag satte mig in i det och kollade på programmet insåg jag hur trångsynta och ingrodda människor är.
Ni borde egentligen kolla avsnittet som finns här (första delen handlar för övrigt om taxichaufförer, intressant det med)  men jag kan förklara i korthet.
Det handlar alltså om att kommunen olagligt sålt en camping till en enskild firma till alldeles för lågt pris. Det som gör mig irriterad är inte främst just detta utan hur människorna som bor där reagerat. Några av invånarna har överklagat beslutet med all rätt, och kämpar för att invånarna inte ska förlora några skattepengar.
Det är bevisat att de brutit mot lagen men när reportern går runt på stan och frågar om de borde följa lagen svarar de såhär:

Tycker du att det är viktgt att man följer tex kommunallagen när man säljer kommunens egendon?

”- ja det tycker jag, men sen får det ju inte bli så att folk överklagar bara för att överklaga. En får ju lov att sätta sig in i det, om det blir bra eller dåligt. För jag tror att det finns folk som bara överklagar för att överklaga”

 

En man svarar såhär:

”Ja, de ska en de göra.”

R: ”Dom som har överklagat säger att de inte har följt lagen”

”Det vet jag inget om, jag är inte så insatt”

R: ”Men du tycker att dem ska sluta överklaga?”

”Ja det tycker jag”

 

En kvinna svarar såhär:

”men det är inte första gången de överklagar sånt här. De är ju sådana som ska röra i allting”

”Och lägga sig i allting, det är väl det enda de duger till”

 

De har startat ett uppror på facebook mot de som har överklagat. DE HAR ALLTSÅ SKAPAT EN GRUPP MOT DOM SOM FÖRSÖKER GÖRA DET RÄTTA: Som försöker sätta de som är olagliga på plats. De försöker förhindra att pengarna hamnar där de ska. DE MOTARBETAR ALLT. Och lägger all skuld på de som gör det som alla borde göra.

Jag kan inte låta bli att dra paraleller till "bjästa-fallet" där en ung flicka blev våldtagen på en skola och hela kommunen gick emot henne. Alla trodde på pojken, trots att han var bevisligen dömd.

Det som irriterar och upprör mig är människors sätt att tycka, tänka OCH STARTA GRUPPUPPROR PÅ FACEBOOK om saker de inte alls är insatta i. För att sedan påpeka att det är de andra som borde hålla tyst. Hur kan man med hjärta och gärna gå emot någon som bara försöker göra rätt?

Jag blir så arg på människorna som intervjuas på stan. De hånskrattar nästan lite på slutet. Och beter sig som viktigpettrar. Som om de visste allt. SNÄLLA, SÄTT ER IN SJÄLVA. JAG TAPPAR TRON PÅ MÄNNISKOR.

JAG FÖRSTÅR INTE HUR MÄNNISKOR TÄNKER.


Kommentarer
Postat av: johanna

jag måste bah kommentera, för jag såg också de båda avsnitten om både våldtäkten och nu de senaste. jag blev så arg att jag bet av alla mina naglar!!

2012-01-25 @ 14:14:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0